+31 85 301 3043 | informatie@genderkliniek.nl |
pexels-rene-asmussen-325690
VRAGEN EN ANTWOORDEN
Home » Meer informatie

De vragen die we graag uitgebreid beantwoorden

De Genderkliniek bestaat bijna 30 jaar! In 1995 zijn we in Utrecht begonnen. Op een tumultueuze wijze. Dat kunnen we wel zeggen. Want anders dan in de V.S., Rusland, het Midden- en Verre Oosten en veel Afrikaanse landen was en is geslachtsbepaling in het oude Europa nog steeds een taboe. Vroeger niet.

Maar sinds de tweede wereldoorlog is iedere vorm van humane maakbaarheid in de ogen van West Europese  politici onbespreekbaar. Deze benadering is een enorme rem op de ontwikkeling van het zorg aanbod.

Wij vinden belemmerende wetgeving niet van deze tijd. Het is betuttelend en een grove inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht van ouderparen om de keuze van het geslacht bij embryo’s te verbieden.

De Gezondheidsraad (een advies orgaan van de Nederlandse overheid) was dat in 1995 al met ons eens.

De ontwikkelingen in de zorg gaan sindsdien met een bijna exponentiële snelheid. Ethische grenzen worden voortdurend verlegd. En wat is ethiek? Is het ethisch redelijk om een gezin waar eerder al vier jongens werden geboren nu het recht op een meid te ontzeggen?

Ethiek waait met alle winden mee. Wat vandaag omstreden is, is morgen vanzelfsprekend. En andersom. Het is als zeilen over een wereldzee waarbij je vooraf nooit weet in wat voor weer je terecht komt. Politici kunnen tijdens het spel zomaar de regels veranderen. Dat is niet eerlijk, maar wel realiteit.

Om deze uitdaging aan te kunnen zorgt de Genderkliniek samen met top zorg aanbieders voor een duurzaam behandel model dat niet in strijd is met de regelgeving. Zo kunt u met een gerust hart dit traject in gaan.

Wij zijn er trots op dat steeds meer huisartsen en gynaecologen patiënten naar ons doorverwijzen.

Bij ons bent u verzekerd van een duidelijk en eerlijk traject dat van begin tot het einde ruimschoots aan alle normen voldoet. Dat is waar we voor gaan. 

Gezinsplanning met behulp van medische technieken gaat de komende jaren een steeds grotere rol spelen. 

Gezaghebbende wetenschappers gaan er van uit dat over 10 tot 15 jaar de meeste baby’s met behulp van IVF op de wereld komen. 

Dat komt vooral doordat vrouwen steeds langer blijven werken en pas op gevorderde leeftijd met ingevroren eicellen of embryo’s een gezin willen stichten. Genetische screening zal daar niet bij ontbreken.

Ouderparen die zelf -hoe verdrietig ook- geen kinderen kunnen krijgen, moeten stoppen met anderen het recht op de keuze van het geslacht te ontzeggen.

Het discriminatie argument is eveneens onterecht. Discriminatie is naar mijn mening met kwade opzet ongelijk behandelen. Is het verlangen naar een dochter of zoon een kwaad motief?

 

Een premium behandeling binnen handbereik

Het is belangrijk dat u dit kwaliteits traject op een aangename manier doormaakt. Fysiek is de behandeling niet zwaar. Wel beleven veel mensen stress.

Om het gemakkelijk te maken kunt u volgens onze modus operandi de gehele voorbereiding van dit IVF PGT traject in eigen land doen. 

Hierdoor is uw verblijf in het buitenland tot niet langer dan 7 a 10 dagen beperkt. Dat scheelt kosten en tijd. 

Verder reist  u alleen naar het IVF centrum als de diagnostische resultaten in orde zijn en u goede kans maakt op een directe zwangerschap. 

De Genderkliniek voorziet in volledige begeleiding. Van de voorbereiding tot het einde van de behandeling en zelfs daarna. 

Het is de meest complete ondersteuning op weg naar een kern gezonde baby van het gewenste geslacht.

Informatie per mail, telefoon of afspraak maken

Er mogen geen vragen overblijven. U wilt weten hoe het werkt en wat u te wachten staat. Wat de voordelen en risico’s zijn. Onze taak is twijfel weg te nemen. Dat kan alleen door objectief en uitgebreid te informeren.

Hoewel de meeste vragen via de website, email en telefonisch worden beantwoord kan het zijn dat u toch behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek. 

U kunt daarvoor op afspraak terecht bij een van onze intake- en voorlichting locaties in Nederland en Engeland.

Informatie verstrekt door de Genderkliniek is per email of telefonisch altijd gratis. Aan persoonlijke gesprekken of intakes zijn beperkte kosten verbonden.

Vraag gerust vrijblijvend onze aanvullende informatie op. Of kom langs. 

Extra informatie

Cyprus is een gastvrij land. Vrijwel iedereen spreekt vloeiend Engels.

We rijden, net zoals in Engeland, op de linker rijbaan. Huurt u een auto, reserveer vooraf via internet. 

U kunt natuurlijk ook een taxi nemen. De ritprijzen zijn aanmerkelijk lager dan in veel andere landen.

De stopkontakten zijn naar Engels model. Neem een adapter mee zodat u direct kunt opladen.

Vliegen is nog steeds goedkoop. 

Vooral als u buiten de reguliere vakantie perioden boekt. Via websites als Skyscanner en Kayak kunt u extreem voordelige tickets vinden. Vergelijken loont. 

Met vriendelijke groeten,

Bert van Delen

Design & creatie: Worldwebdesign