+31 85 301 3043 | informatie@genderkliniek.nl |
pexels-rene-asmussen-325690
VRAGEN EN ANTWOORDEN
Home » Meer informatie

De vragen die we graag uitgebreid beantwoorden

De Genderkliniek bestaat inmiddels meer dan 25 jaar! In 1995 zijn we in Utrecht begonnen. Op een tumultueuze wijze. Dat kunnen we wel zeggen. Want anders dan in de V.S., Rusland, het Midden- en Verre Oosten en veel Afrikaanse landen was en is geslachtsbepaling in het oude Europa nog steeds een taboe. Vroeger niet.

Maar sinds de tweede wereldoorlog is iedere vorm van humane maakbaarheid in de ogen van West Europese  politici onbespreekbaar. Deze benadering is een enorme rem op de ontwikkeling van het zorg aanbod.

Wij vinden belemmerende wetgeving niet van deze tijd. Het is betuttelend en een grove inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht van ouderparen om de keuze van het geslacht bij embryo’s te verbieden.

De Gezondheidsraad (een advies orgaan van de Nederlandse overheid) was dat in 1995 al met ons eens.

De ontwikkelingen in de zorg gaan sindsdien met een bijna exponentiële snelheid. Ethische grenzen worden voortdurend verlegd. En wat is ethiek? Is het ethisch redelijk om een gezin waar eerder al vier jongens werden geboren nu het recht op een meid te ontzeggen?

Ethiek waait met alle winden mee. Wat vandaag omstreden is, is morgen vanzelfsprekend. En andersom. Het is als zeilen over een wereldzee waarbij je vooraf nooit weet in wat voor weer je terecht komt. Politici kunnen tijdens het spel zomaar de regels veranderen. Dat is niet eerlijk, maar wel realiteit.

Om deze uitdaging aan te kunnen zorgt de Genderkliniek samen met top zorg aanbieders voor een duurzaam behandel model dat niet in strijd is met de regelgeving. Zo kunt u met een gerust hart dit traject in gaan.

Wij zijn er trots op dat steeds vaker huisartsen en gynaecologen patiënten naar ons doorverwijzen.

Bij ons bent u verzekerd van een traject dat van begin tot het einde ruimschoots aan de West Europese normen voldoet. Dat is waar we voor gaan. Een fantastische job in een uitdagende wereld.

Juist tijdens Corona zou het fantastisch zijn als we deze behandeling in Nederland of België zouden kunnen finaliseren.

Deze wens blijft iets voor de toekomst en is afhankelijk van de snelheid waarmee realiteitszin bij politici doordringt.

Een premium behandeling binnen handbereik

De gehele voorbereiding om aan dit IVF geslachtskeuze traject deel te nemen kunt u in eigen land doen. Zelfs vaak in uw eigen regio.

Hierdoor kan uw verblijf in het buitenland tot niet langer dan noodzakelijk beperkt blijven. Dat scheelt kosten en tijd.

De Genderkliniek voorziet in volledige begeleiding. Van de voorbereiding tot het einde van de behandeling en daarna. Het is de meest complete ondersteuning op weg naar een kern gezonde baby van het gewenste geslacht.

Informatie per mail, telefoon of afspraak maken

Er mogen geen vragen overblijven. U wilt weten hoe het werkt en wat u te wachten staat. Wat de voordelen en risico’s zijn. Onze taak is twijfel weg te nemen. Dat kan alleen door objectief en uitgebreid te informeren.

Hoewel de meeste vragen via de website, email en telefonisch worden beantwoord kan het zijn dat u toch behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek. U kunt daarvoor op afspraak terecht bij een van onze intake- en voorlichting locaties in Nederland en Engeland.

Informatie verstrekt door de Genderkliniek is per email of telefonisch altijd gratis. Vraag gerust vrijblijvend onze aanvullende informatie op. Of kom langs. Aan een persoonlijk gesprek zijn wel kosten verbonden.

Het laatste nieuws

Goed nieuws voor iedereen die ons in Cyprus komt bezoeken. De Guvende Kal en Flight Pass administratie is verleden tijd. De toegangsprocedure is verder vereenvoudigd. Bent u volledig gevaccineeerd dan is het bewijs daarvan voldoende. Zonder vaccinatie doet u voor vertrek de Corona test. 

Actueel issue blijft de geslachtstest ofwel Early Gender Test na een aantal weken zwangerschap. 

Wij leveren of bemiddelen niet in dat soort testen. Abortus is voor ons niet de aangewezen weg om het doel te bereiken. Bovendien is een dergelijke test onnodig wanneer u in onze kliniek de embryo’s genetisch laat screenen. Bel of mail alstublieft niet meer over dit onderwerp.

Met vriendelijke groeten,

Bert van Delen

Design & creatie: Worldwebdesign