© 2015. Genderkliniek Nederland

GENDERKLINIEK.NL

Sinds 1995

Home Behandeling Voorbereiding Verdere informatie

Info@geslachtskeuze.nl

Home Sex selection

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat diagnostiek en voorbereiding achter de rug zijn is het tijd om te vertrekken. In de meeste gevallen is dat op of rond dag 12 van de derde maand in de voorbereiding. U heeft dan al, meestal de volgende dag, een afspraak in de kliniek zodat u weet op welk uur u daar voor de kennismaking en intake wordt verwacht.

Direkt na aankomst wordt een nieuwe echo gemaakt. Zijn follikels en endometrium qua ontwikkeling nog steeds op schema dan volgt een nieuwe afspraak voor de egg retrieval.

Soms zijn de eitjes nog niet van de gewenste omvang en wordt nog enkele dagen doorgestimuleerd.

Het is daarom van belang niet te krap te boeken. Hoewel de behandeling van egg retrieval tot embryo transfer 5 a 6 dagen duurt is het advies 14 dagen voor het verblijf te reserveren.

Nadat de egg retrieval en bevruchting achter de rug is bent u vrij en kunt u de tijd zelf indelen. Na ongeveer 3 dagen is ook de genetische screening van de embryo's achter de rug en wordt u door de kliniek gebeld. U krijgt op dat moment informatie over het aantal gezonde embryo's en het geslachts kenmerk.

Tevens hoort u wanneer u enkele dagen later in de kliniek wordt terugverwacht voor de embryo transfer.

Om de kans op een succesvolle zwangerschap zo groot mogelijk te maken worden, normaal gezien, twee embryo's teruggeplaatst. Bij IVF behandelingen bestaat een kans op meerlingen. Hoe groot die kans is hangt mede af van de vraag of er in uw familie een achtergrond van meerlingen bestaat.  Bij een verhoogd risico op meerlingen of vrees daarvoor kan in overleg worden besloten minder embryo's in de baarmoeder terug te brengen.

Het verdere verloop is als bij een normale zwangerschap. Veertien dagen na terugkomst doen we in Nederland de HCG test. Na ongeveer 7 weken een zwangerschapsecho.

Meestal krijgt u ook nog medicatie voorgeschreven die u na terugkomst in Nederland dient te gebruiken. Dit is ter ondersteuning van de innesteling en ontwikkeling van de vrucht. Alle medicijnen zijn in Nederland verkrijgbaar. Sinds 1 januari 2014 mag IVF medicatie niet meer via lokale apotheken maar uitsluitend nog via ziekenhuis apotheken ter beschikking worden gesteld. Het voordeel voor u is dat deze apotheken 24 uur per dag/ 7 dagen per week geopend zijn.

Maar het kan nog makkelijker. We hebben afspraken met een thuisbezorg apotheek die zowel onze patienten in Nederland als ook België kan bedienen.

De uitleg op deze website is beperkt. Vooral omdat IVF maatwerk is. Soms worden aanvullende medicijnen voorgeschreven. Ook komt het voor dat patienten het IVF traject vanwege een gezondheidsprobleem niet inkunnen. In een dergelijk geval wordt standaard naar een arts/ ziekenhuis in Nederland verwezen.

Hoe succesvol de behandeling verloopt is vooral gebaseerd op de resultaten van de hormoontesten en buikecho's die we in het voorbereidende stadium doen. Wanneer de diagnostiek ongunstig uitvalt raden we de behandeling af.

Het gaat hier om topkwaliteit high tech. Het is een premium service waarbij vrouwen jonger dan 37 jaar mogen uitgaan van een gegarandeerd zwangerschapspercentage van gemiddeld 80%. Aan de voorbereiding en begeleiding wordt dan ook intensief aandacht besteed.

Verder heeft u de keuze uit een aantal extra's waaronder sperm sorting voorafgaand aan de IVF behandeling. Hierdoor ontstaan meer embryo's van het gewenste geslacht ontstaan. Ook is het mogelijk om embryo's te laten invriezen zodat u bij een herhaling slechts beperkte kosten hoeft te maken. Bij vruchtbaarheidsproblemen kan eiceldonatie een oplossing zijn.

We wijzen u graag op onze uitgebreide mogelijkheden om genetisch te screenen teneinde het risico op erfelijke aandoeningen te kunnen vaststellen. Hiervoor maken wij gebruik van de meest moderne technieken.

PGD geeft u bovenal een betrouwbare kans op een kindje van het gewenste geslacht. De techniek is onomstreden. Het werkt! Zie ook de informatie hierover op de website van het Utrechtse UMC.

IVF is oorspronkelijk ontwikkeld om patiënten met vruchtbaarheidsproblemen te hulp te komen. Het hoge aantal zwangerschappen is te verklaren doordat de meeste geslachtskeuze cliënten geen vruchtbaarheids stoornissen hebben.

Voor vragen en informatie kunt u bellen of mailen.

DE BEHANDELING